Evita umezeala si condensul in rulota, deoarece sunt acele probleme neplacute care pot influenta aspectul si confortul din interior oricarei rulote. Mai ales ca, aparitia mucegaiului si a umezelii intr-o rulota, este cel mai rau cosmar al fiecarui proprietar.
De ceva timp, noile rulote sunt construite din materiale si cu structuri care reduc semnificativ aceste aparitii, insa exista suficient de multe rulote in dotare care sunt de generatii mai vechi. Astfel, daca detii un model mai vechi, este important sa cunosti ce trebuie facut pentru a evita umezeala si condensul in rulota. Mai ales in afara sezonului.
Aparitia de umiditatea si condensul pot distruge aspectul, dar mai ales valoarea unei rulote. Insa ce este si mai grav, este faptul ca pot avea și consecinte grave asupra sanatatii pentru tine și familia ta.
Aerisire
In perioada in care sezonul de campare se apropie de sfarsit si rulota va fi conservata pentru iarna, este importanta verificarea rulotei de scurgeri. Daca se observa urme de apa care s-au prelins pe pereti, sau la la imbinari are peretilor laterali cu plafonul, acestea trebuie desigur reparate imediat.
De asemenea, trebuie oferit rulotei o curatare in amanunt pe exterior si in interior, prin folosirea de produse de curatare antibacteriene. Totodata, trebuie avut in vedere ca totul sa fie complet uscat inainte de conservare. Se indeparteaza pernele, saltelele si lenjeria, care pot absorbi umezeala, iar usile dulapurilor trebuie lasate neaparat deschise.
O rulota parcata spre pastrare pentru sezonul urmator nu trebuie abandonata. Ea trebuie vizitata macar o data pe luna, cand vremea este rece si uscata, astfel incat sa poate fi ventilata bine inainte de a o inchide din nou. Aceste mici vizite cu astfel de aerisiri rapide, vor reduce riscul de a descoperii o surpriza neplacuta pentru la primavara, cand soarele isi face aparitia si un nou sezon incepe.
Daca cumva rulota este departe de zona in care locuiesti, incearca si gaseste pe cineva care sa faca aceste servicii minore. Ce este important, este ca rulota sa fie parcata corespunzator pe timpul sezonului rece. Poate parea costisitor achizitia unei huse de calitate, care sa permita „respiratia” caroseriei, intotdeauna se merita.
Evita umezeala si condensul in rulota
Majoritatea cunoastem faptul ca este intotdeauna mai bine sa prevenim, decat sa vindecam, dar oare facem asa?! De acea, curatatul unei rulote la interior este bine sa fie facut in mod regulat. Este o metoda care poate minimaliza riscul acumularii condensului prin colturi si totodata de a se obtine o imagine de ansamblu asupra problemele de umiditate, daca ele exista.
Intotdeauna trebuie deschise fereastra si trapa de la baie dupa ce s-a realizat un dush, iar la bucatarie, cat mai mult posibil, deschiderea geamului imediat dupa ce s-a fiert apa sau s-a gatit. De asemenea, trebuie sters condensul de la ferestre si usi, imediat ce acesta se observa.
Nu este recomandata uscarea de rufe, sau lasatul de prosoape umede in interiorul rulotei. Oricat de atent ar fi fiecare in asigurarea unui climat interior in bune conditii, o rulota mai veche este predestinata la umezeala, iar cele afisate in acest articol pot reduce unele probleme.
In ultima vreme, au inceput sa se foloseasca poliuretan si tehnici de turnare a peretilor prin injectie, care impreuna sunt practic impermeabile la apa, dovedite prin fel de fel de teste. Astfel, de ceva ani, exista multi fabricanti de rulote care folosesc materiale si adezivi speciali si care impreuna incearca sa elimine amenintarea patrunderii apei.
Dar pana a intra in posesia unui astfel de model rulota de generatie noua, este bine ca intre timp sa se ia in calcul aceste cateva masuri de precautie si cu siguranta nu te vei confrunta cu surprize neplacute pe parcurs. Fii mai inteligent decat ceilalti si urmeaza aceste simple sfaturi, deoarece este o perioada mai linistita si in care se garanteaza ca rulota poate sa fie gata pentru urmatorul sezon.
Doresti sa vinzi o rulota sau autorulota?
Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!! 😉