Sari la conținut

Avantaje si dezavantaje autorulote

Avantaje si dezavantaje autorulote, deoarece interesul pentru autorulote noi si second hand este in usoara crestere, iar această forma de turism are multe avantaje, dar cu siguranta nu se potriveste tuturor. Rulotismul, care a fost popular in Europa de Vest de ani de zile, a castigat rapid popularitate si in Romania.

Unul dintre factorii care a alimentat interesul pentru aceasta forma de vacanta roti a fost pandemia si limitarile acelor vremi, mai ales ca perioada de inchidere a hotelurilor si pensiunilor, au facut ca o rulota, autorulota sau cortul, sa fie singurele modalitati de relaxare in afara domiciulului. In prezent, interesul pentru autorulote in toata Europa este destul de mare, modelele second hand in stare buna costa mult si totusi se gaseste rapid un cumparator.

Scriu aceste randuri ca urmare a discutiilor purtate cu prietenul meu din Wurzburg, dealer de rulote second hand, care, cei care urmaresc postarile din acest blog, stiu de fapt cine este. Astfel, in ultima perioada, a declarat ca incepe sa-si fixeze atentia pe comertul cu autorulote second, deoarece a observat ca exista destul de multe cererei si mai mereu avantajoase.

Avantaje si dezavantaje autorulote

Si ca urmare a celor discutate cu ceva zile in urma, m-am hotarat sa scriu un articol pe acest subiect, fiindca consider ca poate aduce ceva informatii pentru cei care se gandesc la achizitionarea unei autorulote, atat de necesara pentru perioada de vacanta. Nu este singurul dedicat, mai ales ca in blog mai exista alte cateva care au ca si tema autorulotele.

Avantaje autorulota

Daca exista propria casa pe roti, se poate pleca oricand intr-o excursie, fara a fi nevoie de atentie la ruta, lungimea acesteia, locurile sau tarile ce se doresc vizitate. Cel mai important lucru este evident mobilitatea. Cel mai probabil, vor fi necesare aspecte ale bagajelor, care vor fi minimizate. Cei care au propria lor autorulota, pastreaza de obicei accesoriile necesare in timpul calatoriei, precum vesela, tacamuri, etc. Deci tot ce trebuie facut este luarea de imbracaminte si aranjarea echipamentelor in dulapuri si sertare.

In cazul in care conditiile meteo se deterioreaza pe timpul calatoriei, se poate schimba imediat itinerarul, fara a anula cazarea peste noapte la hoteluri. Pe langa toate acestea, poate fi necesar si anularea rezervarii la camping, daca s-a facut vreuna. Important este ca deplasarea sa nu para deloc o expeditie.
Chiar si o excursie de weekend se poate dovedi a fi o modalitate de a cunoaste locuri interesante si de a petrece timpul in natura. In unele orase, parcarea pentru rulote este situata la periferii, asa ca, intr-o autorulota nu este obligatoriu petrecerea noptilor in asemenea locatii.

Un alt avantaj este acea modalitate de a descoperi locuri noi, fiindca o autorulota te face independent de un traseu, putand merge mai departe fara sa te uiti constant la o harta, sau sa-ti faci griji pentru un loc unde sa dormi. Conducerea pe drumuri secundare este o modalitate excelenta de a descoperi multe locuri noi, care sunt prezentate pe hartile de la Google impreuna cu imagini, descrieri si opinii, astfel incat in ​​scurt timp se poate planifica calatoria in mod continuu.

Mai poate fi considerat un avantaj, acea optiune a unor persoane care decid sa-si inchirieze autorulota, aspect care aduce multe profituri, numai ca, nu trebuie uitat ca in astfel de cazuri, pentru inchiriere trebuie facuta o asigurare. Utilizarea intensiva mareste uzura unei autorulote, care va valora mai putin la vanzare.

Dezavantaje autorulota

Datorita dimensiuni si greutatii ei, autorulota consuma mult carburant, mai ales atunci cand se circula cu viteze care depasesc 100 km/ora. La preturile actuale de motorina, un consum de 6-12 l/100 km (in functie de model, sau de conditiile de condus), se va regasi in cuantumul facturilor de realimentare. In multe tari, taxele de drum sunt crescute pentru autostrazi, iar pentru o distanta de cateva mii de kilometri, se poate dovedi ca este mai profitabil si mai confortabil sa zbori cu avionul si sa inchiriezi o autorulota la destinatie. Mai ales ca se va economisi mult timp.

Conducerea de 1 000 sau 1 500 km cu o autorulota se poate dovedi a fi o provocare. Aspectul si confortul unei autorulote face ca o calatorie sa fie cea mai placuta la viteze de pana la aproximativ 100 km/ora. O data cu deplasarea peste aceasta limita de viteza, intensitatea zgomotului, care circula in jurul caroseriei, si consumul, cresc rapid, iar in cazul modelelor cu echipamente extinse (de exemplu, o antena de acoperis), poate fi chiar recomandat sa nu se depaseasca 120 km/ora.

Un alt dezavantaj este legat de alegerea unui loc de campare, sau posibilitatea de a dormi undeva in „salbaticie”, fiindca, datorita constructiei unei autorulote, in special cu tractiune pe o singură axa, nu va permite sa se ajunga in toate locurile. In ciuda faptului ca aceste tipuri de vehicule au o garda la sol mare si ampatamentul lung, poate fi usor agatat de ceva cu sasiul. Iar pe suprafetele de pietris, intotdeauna vom fi probleme de tractiune.

Cand se campeaza, dupa cum se poate observa si la multe rulote, doua persoane au cele mai bune conditii de confort. La autorulota, dupa stationare si relaxarea dorita, patru persoane se pot aglomera. Ce trebuie luat in considerare intr-o campare izolata, este ca niciodata nu se stie la ce te poti astepta. Cel mai adesea, poti fi in locul pe care l-ai gasit pentru prima data.

Chiar daca cineva a mai fost acolo inainte, poate a fost in alta perioada, iar faptul ca a fost fericit si in siguranta, nu inseamna ca acum va fi la fel. Nu se stie niciodata ce se va intampla, fiindca autorulota nu este blindata si poate fi o reala atractie pentru rauvoitori.

Nu se poate uita ca, datorita dimensiunilor sale, o autorulota nu va intra peste tot, de exemplu, sub poduri joase sau strazi inguste ale unui oras vechi, sau pur si simplu acolo unde exista un semn de interdictie din cauza greutatii vehiculului.

Mai trebuie avut in vedere si parcarea, pentru ca autorulota sa-si pastreze atractivitatea vizuala si tehnica pentru o lunga perioada de timp. Astfel, aceasta ar trebui sa fie depozitata sub un acoperis, cu o inaltime de aproximativ 3 metri, de preferinta intr-un loc uscat si ventilat, care sa nu favorizeze aparitia si dezvoltarea coroziunii.

De final

Daca doresti sa descoperi personal despre avantajele si dezavantajele autorulotelor, poate ca ar fi un moment bun pentru a inchiria un astfel de vehicul. Nimic nu te va convinge de acest mod de a calatori, la fel de mult ca propria experienta, asa ca, daca te gandesti la o astfel de optiune, descopera oferta avantajoasa si nu mai astepta. Si nu uita! Orice lucru in viata are si plusuri si minusuri.

Avantaje si dezavantaje autorulote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Contact