Carii de lemn si rulota, subiect descoperit in urma unei vizite avute in Germania la un parc cu vanzari rulote second hand. Nu consider ca este de mare importanta o astfel de tema, dar avand in vedere ca in Romania numarul celor care detin si doresc sa detina o rulota este mereu in crestere si este bine de stiut.
Si cum mereu incerc sa sfatuiesc si sa ajut pe cei care doresc acest lucru, detaliez o intamplare la care, in final, se poate trage o concluzie.
Ce m-a determinat sa scriu despre carii de lemn si rulota, este faptul ca am asistat la o discutie, fara sa vreau, intre un client si dealer intr-un parc vanzari rulote second din Germania.
Imediat am facut comparatie cu ce se putea intampla in Romania si mi-a dat de gandit.
Este vorba despre o rulota Fendt Saphir 540 din anul 2003 (vezi imaginile), care s-a vandut cu suma de 9 000 euro.
Nu scriu detalii despre acest model rulota, imaginile postate demonstreaza cat de interesant si curat este interiorul.
Dar, ca oricare model rulota care se vinde pentru cetatenii din Germania de catre un dealer, exista si o garantie care se fixeaza in momentul cand se incheie contractul de vanzare-cumparare Astfel ca, respectivii care au achizitionat acea rulota, dupa 30 de zile au revenit pe motivul ca nu se pot odihni noaptea in camping, din cauza unor carii (viermi de lemn) pe care le-au descoperit in mobila din rulota.
Zgomotul (rontaitul) facut de aceste insecte daunatoare in linistea noptii, i-a determinat sa analizeze si sa descopere urme fine de praf alb prin diferite locatii in rulota. Practic, aceste urme se afisau ca o faina ca urmare a ceea ce distrugeau acesti viermi de lemn.
Carii de lemn si rulota
In urma discutiilor extrem de amicale, s-a luat decizia ca banii sa fie returnati, iar rulota respectiva sa intre intr-un proces de distrugere a acestor carii de lemn.
Exista si varianta unui proces prin care sa se stabileasca provenienta acelor carii, dar asta ar fi insemnat avocati, bani, timp, etc.
Oare, imi pun intrebarea, cum, sau care, ar fi fost rezultatul unui astfel de eveniment in Romania?
Nu am auzit sa se rezolve un caz, indiferent de natura lui, in care un vanzator de rulote sa accepte sa returneze intreaga suma cumparatorului. Daca ai auzit de un astfel de caz, te invit sa faci un comentariu ca sa fie dezbatut.
Am realizat cateva imagini, inclusiv cu zona dulapului de haine existent deasupra sistemului de incalzire, ultimile 2 fiind cele in care se observa cat de rau pot face aceste insecte daunatoare. Trebuie sa mentionez ca acea rulota cu probleme, in momentul cand a revenit in parcul de rulote, a fost parcata undeva departe de celelalte rulote, motivul fiind ca acele carii sa nu migreze.
Toata aceasta intamplare, la care am fost martor, se datoreaza unui prieten din Germania care mi-a tradus discutiile avute cu dealerul respectiv din orasul Mannheim, in momentul in care am vizitat amandoi respectivul parc rulote second hand.
Indragesti acest hobby si doresti sa afli cat mai multe despre rulote?
Aboneaza-te la canalul Youtube BlogRulote si urmareste videoclipuri cu rulote, prin filmari cu rulote noi si second hand si rulote noi realizate atat in Olanda, cat si in oricare parc vanzari rulote descoperit in Germania.
Articol postat in 2020 si reactualizat in 2023!
Foarte folositor celor care sunt la început de drum și sunt necunoscatori.
Superb tot ceea ce ați relatat.
Consider ca este bine sa fie cunoscut oricare aspect legat de rulota, indiferent de situatie.
Multumesc pentru comentariu!