Sari la conținut

Criterii si sfaturi cumparare rulota

Criterii si sfaturi cumparare rulota second hand, deoarece multe persoane probabil se intreaba si cateodata ma intreaba, pe buna dreptate. Experienta parcursa de-a lungul anilor, referitoare la achizitionarea rulota, imi permite sa adaug cateva sfaturi despre cum se cumpara o rulota, pentru cei care doresc sa-si achizitioneze pentru prima data o rulota second hand si de ce nu, si pentru acele persoane care au avut si doresc achizitionarea unui alt model.

Eu cred ca orice sfat e binevenit din partea oricui, mai ales daca cunoaste si are bunavointa sa explice ce inseamna acest aspect. Ca si prim sfat, parerea mea ca atunci cand doresti sa cumperi o rulota, ar fi bine sa afli de la bun inceput, care ar fi criteriile dupa care sa te ghidezi si ce ar trebui stiut de la bun inceput. De acea recomand tuturor, sa nu „plece” la drum fara a avea alaturi, daca se poate, un cunoscator sau detinator de rulota.

Rulota second hand trebuie cumparata în functie de criteriile si nevoile fiecaruia, in functie de numarul de spatii odihna si de avut in vedere cu ce vehicul se va trage. Sunt multe persoane care doresc o rulota pentru vacante, dar sunt si acele care cauta o rulota pentru locuit, sau pentru campare la un punct fix.

Criterii si sfaturi cumparare rulota

– este de preferat ca procurarea unei rulote sa se faca la incheierea sezonului (noiembrie-februarie), gasind-o cateodata la un pret mai rezonabil. Nu este o regula, ci doar o recomandare.

– nu este indicat sa achizitionezi o rulota care are masa (greutatea) totala, mai mare decat greutatea masinii care tracteaza.
Urmareste articolul Raport masina-rulota

– nu lua in considerare  oprea mare vechime a unei rulote, deoarece aceasta e folosita sezonier.
Insa, o rulota cu o vechime nu prea mare, de regula 10-12 ani, merita achizitionata, mai ales daca persoana care o detine, iti lasa o „portita” la negocierea pretului.
Aceasta recomandare este pentru cei care nu au un buget indeajuns.

– atentie mare la infiltratii si la fisurile din caroserie, aceste descoperiri fiind observate prin deschiderea tuturor modulelor suspendate (mobila), ce se afla in interiorul fiecarei rulote.
– nu se  poate accepta o rulota care are miros de mucegai (sfoiag), indiferent de ce completari sau ce sfaturi le aduce ce-l care ti-o vinde.
Se stie ca mucegaiul o data patruns nu este posibil sa dispara, decat prin inlocuirea peretilor, fapt care nu cred ca ar putea bucura pe careva.

– verificarea instalatiilor din interior (pompa de apa, caldura, frigider), se poate efectua chiar daca nu exista conectare la o sursa de curent, in special pentru verificarea frigiderului, proba facandu-se cu gazul din butelie. Majoritatea modelelor de rulote au frigiderul functionabil si pe gaz.
Atentie insa, nu spera la o racire imediata, fiindca aceasta se realizeaza cam dupa 40-50 minute.

Daca exista posibilitatea verificari cortului (verandei) sa nu aiba mucegai sau chiar putrezit, ar fi foarte bine. Dar avandu-se in vedere ca pentru aceasta este necesara asamblarea lui si nu cred ca ar fi ceva sanse din partea vanzatorului.
Totusi, se poate incerca doar o despachetare din husa in care ar trebui sa fie impachetat.

Mare atentie la podeaua unei rulote!
Aspectul de podea moale este cauzat de infiltratii ale apei, fie din cabina de baie (toaleta), fie din zona bucatariei.  Astfel podeaua a inceput sa dea semne de „inmuiere”, sau chiar sa putrezeasca.
Trebuie stiut ca exista insa modele cu podeaua „moale” chiar din fabrica, asa cum sunt unele modele de rulote Gruau.

Personal aduc rulote din Olanda, „patria mama a rulotelor” pot scrie, cu toate ca din Germania cheltuielile cu transportul ar fi putin mai mici, dar din propria experienta, in Olanda, din zece rulote poate una nu are cort (veranda), pe cand in Germania, din zece rulote, noua nu au cort (veranda).
Exista foarte multe parcuri rulote descoperite personal de-a lungul anilor, prin multi kilometri parcursi, locuri in care se afla dealeri cu mare bun simt si care negociaza in mare masura.

Astept comentariile celor care detin o rulota second hand si intrebari ale potentialilor rulotisti, legat de acest articol Criterii si sfaturi cumparare rulota, deoarece sunt atatea si atatea de adaugat, acte, formalitati, adrese, etc. Oricum, multe multe din aceste aspecte se regasesc in acest blog.
Bafta si mult noroc!!

Daca indragesti acest hobby dedicat rulote si doresti sa afli cat mai multe, aboneaza-te la canalul Youtube BlogRulote. Urmareste videoclipuri cu rulote second hand si rulote noi, prin filmari realizate atat in Olanda, cat si in oricare parc rulote second hand de vanzare descoperit in Germania.

Adauga Anunt
Criterii si sfaturi cumparare rulota

Pe Facebook ai dat Like? Poate nu dai!!  😂

11 comentarii la „Criterii si sfaturi cumparare rulota”

  1. Buna,
    As vrea sa stiu daca pot racorda la utilitati o rulota in curtea unei case din Bucuresti. Imi poti spune, te rog, ce proceduri trebuie indeplinite pentru a avea electricitate, apa si gaz. Toaleta o pot racorda la canal? Multumesc

    1. Buna ziua!
      Bineinteles ca se poate racorda.
      Din cate inteleg nu aveti rulota, astfel ati fi stiut toate acestea.
      Sfatul este sa contactati pe cineva din zona in care locuiti si care bineinteles detine o rulota, iar in urma celor aflate, se procedati la racordare.
      Succes!

  2. Buna seara!
    Vreau sa cumpar o rulota din Olanda.
    Ce acte trebuie sa fac, este necesar sa aiba inspectia tehnica ca sa o pot cumpara si, respectiv, sa o pot aduce in Romania.
    Intentionez sa o cumpar si sa ii fac numere de export pe 14 zile.

      1. Bună ziua, ma ajutați cu un sfat va rog?
        Ce model de rulota este Eiffeland? Vad ca mulți scriu în paranteza Knaus??
        Mulțumesc!!!

        1. Eifelland apartine grupului Knaus Tabbert care, pe langa Knaus, Tabbert și Eifelland, include si marcile mai puțin cunoscute (în Marea Britanie) Wilk si Weinsberg.

          Nu sunt in tara in aceste momente, dar am sa dedic un articol unor astfel de asocieri si cumparari de firme dedicate fabricarii de rulote.

  3. Intradevar este riscant sa achizitionezi o rulota fara a avea experienta sau fara a beneficia de cateva sfaturi.
    Recomandarile enumerate mai sus sunt foarte utile si pertinente dar asi mai adauga ceva:
    – atentie mare la coroziunea peretelui de aluminiu al rulotei ( fainarea peretilor exteriori si gaurirea lor)
    – verificarea atenta a gumelor care fac etansarea geamurilor, clapelor de serviciu si imbinarea peretilor
    Totusi, un miros de mucegai in rulota poate veni de la cortul umed depozitat in ea ( fara ca rulota sa aiba umiditate sau mucegai). Chiar si o podea moale nu inseamna infiltratii de apa. E posibil ca Styroporul din podea sa fie moale, defect care se poate remedia prin ” umplerea” cu spray spuma.

    Felicitari pt Blog! ??

  4. Buna ziua,

    Ce costuri implica achizitionarea unei rulote dintr-un parc din Olanda? Fara drum si cazare. Partea asta o avem rezolvata. Ma intereseaza partea cu actele si numere.

    Va multumesc anticipat.

    1. Buna ziua!
      In functie de unde se cumpara rulota, particular sau dealer.
      De regula este in jur de 100 euro, costuri in care intra asigurarea pe 14 zile si numarul pentru export.
      Succes!

  5. FFFF.Multa dreptate, pentru ca daca iti cumperi asa ceva, este ca un „microb” benefic (pentru ca exista si asa ceva), dar cum spune Viorel, acest „microb” poate deveni un dusman sau altfel spus: afara cu banii din buzunar, casa, etc. –-motiv sigur de „discutii”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Contact