Sari la conținut

Cum pacalesc mecanicii auto clientii

Cum pacalesc mecanicii auto clientii, fiindca nu este un secret pentru nimeni ca exista mecanici care practica metode necinstite de un service auto si vor sa obtina cat mai multi bani de la client. Exista suficient de multe modalitati de a insela posesorii de masini, iar in mare parte, sunt mecanici care gandesc faptul ca soferul nu este de obicei conttient de inselaciune. Prin urmare, nu poate solicita imediat o plangere cu privire la serviciul prestat.

De regula, amatorii unui astfel de practici sunt ghidati de o regula si anume, clientul nu cunoaste despre ce este vorba si nu va observa problema. A pune prea multa incredere intr-un mecanic auto, tinichigiu, sau chiar vulcanizator, poate duce la pierderi de cateva mii de lei si la existenta masinii intr-o stare tehnica mai proasta decat inainte de rezolvarea problemelor. Prin urmare, daca nu ai un mecanic de incredere si esti sortit sa ajungi cu masina la un atelier necunoscut, este bine sa afli cateva reguli simple, iar inselaciunea poate fi evitata. Iata, prin cele ce urmeaza, cateva practici folosite de unele ateliere auto, prezentate in acest articol auto.

Cum pacalesc mecanicii auto clientii

O metoda foarte comuna de a insela clientul este instalarea pieselor de schimb ieftine (sau chiar second hand) la masina, iar facturarea va fi pentru piese de marca. Pentru a verifica corectitudinea, este indicat sa ceri returnarea ambalajului dupa inlocuirea pieselor uzate, sa verifici daca sunt cu adevarat destinate masinii tale si sa compari preturile cu cele din factura.

Cu ocazia desfasurarii unor astfel de activitati, mecanicii neseriosi demonteaza uneori piese auto eficiente si scumpe si le inlocuiesc cu piese uzate si in stare mai proasta. O data ce masina este luata in primire, clientul nu este de obicei constient de practica neloiala, iar pierderile sunt apoi echivalentul la alte sume de bani. Pentru a evita acest lucru, atunci cand primesti masina, verifica parametrii motorului, dar verifica si starea esapamentului (inlocuirea de catalizatoare a devenit o problema).

Un alt aspect, folosit de unii mecanici auto, care, pentru a-si simplifica munca, decid sa inlocuiasca partial o componenta a masinii in loc sa inlocuiasca intreaga piesa. Pentru ei, nu este doar scurtarea timpului de lucru, ci si generarea de profituri mai mari. In astfel de situatii, clientul pierde bani in mod inutil. Asadar, inainte de a pleca de langa masina, anunta mecanicul ca vrei sa primesti o returnare a elementelor inlocuite.

Inainte de demontarea componentelor masinii, intreaba si afla cat timp petrece mecanicul si care este suma ceruta pentru munca prestata. O masina care asteapta sa fie reparata expune soferul la noi costuri legate, de exemplu, un serviciu de taxi, sau transportul public. Din pacate, exista multe ateliere auto care tin masinile in incinta mult mai mult decat ar putea dura reparatia in sine. Pentru a impiedica clientul sa-si ia masina, chiar se demonteaza intentionat unele piese, dupa care lista de asteptare se prelungeste. Recomandat este de a se semna un protocol care sa acopere domeniul de activitate si data finalizarii acestuia.

Pe langa nerespectarea de catre mecanic a solicitarilor clientului de a verifica masina, uneori, apar mecanici auto trisori care percep bani pentru ceva ce nu au facut deloc. Asa ca, este bine sa insisti la cutiile goale ale elementelor / fluidelor pentru care se mentioneaza ca au fost inlocuite.

Despre cum triseaza un tinichigiu auto

O practica obisnuita a tinichigiilor atunci cand efectueaza reparatii de caroserie sub asigurare, este indreptarea elementelor propuse spre inlocuire. Inselaciunea este greu de detectat dupa reparatia finala, deoarece unele dintre ele sunt ulterior vopsite. Datorita duratei considerabile a unor astfel de reparatii auto, merita sa vizitezi atelierul intre timp si sa verifici progresul lucrarilor, iar la primire, sa fi atent la cel mai mic detaliu.

Exista unii tinichigii care monteaza fara scrupule piese de caroserie mai ieftine pe masina si le taxeaza ca si pentru cele mai scumpe. Prin urmare, nu te rusina si solicita facturile pentru achizitionarea de piese pentru masina ta de catre unitatea de reparatii respectiva.

Concluzie

Acest articol auto nu doreste sa generalizeze astfel de practici, deoarece ele sunt rare, dar totusi ele exista. Prin urmare, cele cateva ponturi afisate pentru a testa onestitatea mecanicilor la astfel de modalitati de inselaciune, pot dispare, dar cu siguranta nu in totalitate.
Cum pacalesc mecanicii auto clientii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Contact