Sari la conținut

Sfaturi pentru intretinere si pastrare rulota

Sfaturi pentru intretinere si pastrare rulota, fiindca nu este de mirare ca multora le place sa calatoreasca cu o rulota, pentru a scapa de viata agitata de zi cu zi si de a se putea relaxa in natura. Iar pentru aceasta, pentru a se asigura ca se poate utiliza in mod optim rulota, o curatare si o intretinerea a rulotei sunt esentiale.

Pentru unii, exista varianta ca un cuvant precum intretinere, sa para trimiterea catre ceva care sa nu le fie pe plac, dar, din pacate, daca se doreste ca rulota detinuta sa reziste cat mai mult, este un rau necesar. Despre cat de des ar trebui sa-ti intretii, sa cureti si sa-ti pastrezi rulota in ordine si cand este cel mai bun moment pentru a face acest lucru, sunt raspunsuri pe care BlogRulote incearca sa le afiseze in acest articol auto.

De ce sa intretii rulota

Mentinerea rulotei in stare buna este esentiala pentru confortul si siguranta ta si a familiei. Intretinerea corespunzatoare prelungeste durata ei de viata, astfel incat sa poti profita mai mult de prezenta ei. Prin cele ce urmeaza, iata cateva beneficii ale unei  intretineri corecte:

* Rulota va functiona mai bine si mai fiabil. Aceasta inseamna ca petreci mai putin timp pentru reparatii si mai mult timp cu familia;
* Rulota ta asigura o pornire mai usoara a caldurii cand afara este frig, ceea ce este important daca campezi intr-un climat mai rece;
* Va fi mai usor de curatat si intretinut, ceea ce va ajuta la prevenirea ca interiorul sa fie afectat de praf sau mucegai;

Daca cumva te intrebi, dar cat de des trebuie sa intretii rulota, afla ca este indicat sa faci un service major la doi ani, dar si cate o mica intretinere in fiecare an. Toate acestea depind desigur de timpul tau liber, de distanta pe care doresti sa o parcurgi si de cat de veche este rulota.

Cand este cel mai bun moment pentru intretinere

Cel mai bine este sa cureti si sa faci ordine in rulota imediat dupa vacanta, astfel incat sa intre curata la hibernare. De indata ce doresti din nou sa pleci intr-o noua vacanta, este bine sa pregatesti rulota cu cateva saptamani inainte si sa o cureti din nou si apoi sa verifici daca totul functioneaza optim in continuare.

Ceea ce trebuie luat in calcul pentru intretinere

Intretinerea rulotei este esentiala pentru a o mentine in stare buna, iar pentru efectuarea ei, nu se presupune doar verificarea pieselor, ci si spalarea rulotei. Iata cateva sfaturi despre ce este de facut.

Curata si aeriseste

Inainte de a incepe curatarea rulotei, este important sa faci curatenie prin a scapa de obiectele inutile. Apoi scoate toate componentele libere, cum ar fi pernele si covorasele, din rulota. Bate-le bine si spala-le daca este necesar. Este necesara aerisirea la o perioada de cateva saptamani, prin deschiderea usi si a unei ferestre.

Lucreaza de sus in jos

Este important sa lucrezi de sus in jos atunci cand iti cureti rulota, astfel incat sa nu treci cu vederea niciun punct sau zona in care murdaria sau praful pot fi ascunse. Asigura-te ca stergi bine toate zonele din interior inainte de a trece la oricare alta.

Curatare mobilier

Acum ca rulota a fost curatata si nu mai sunt obiecte inutile, poti pune la treaba un aspirator. Tot mobilierul poate fi sters cu o carpa usor umeda. Ai grija sa nu folosesti agenti de curatare prea agresivi si daca consideri ca este necesar, dilueaza agentul de curatare cu apa.

Curatare tapiterie

Tapiteria rulotei poate fi curatata cu apa calduta, iar husele detasabile pot fi spalate normal. Folosirea de produse de curatare pentru tesaturi este necesara numai atunci cand situatia o cere.

Zona de toaleta

Zona de toaleta trebuie de asemenea avuta in vedere. Indeparteaza toate depunerile de sapun si calcar si curata bine oglinzile. In zona de toaleta este important sa fii atent la agenti de curatare agresivi, deoarece acest spatiu are in componenta multe piese din plastic care nu sunt rezistente la acestia.

Curatare frigider rulota

Pentru a preveni mirosurile neplacute, este important sa cureti temeinic frigiderul in mod regulat. Nu utiliza solutii de curtare agresive sau abrazive. Este suficient sa folosesti numai apa, mai ales pentru chederul de etansare. Daca nu vei folosi frigiderul pentru o perioada mai lunga de timp, poti lasa usa lui intredeschisa.

Instalatia de apa

Spalarea conductelor de apa este o operatiune care ar trebui facuta, de preferinta, de cateva ori pe an, impreuna cu curatarea rezervorul de apa curata. O intretinerea regulata previne depunerea de calcar. Poti curata interiorul rezervorului de apa, indepartand reziduurile de murdarie cu o perie ceva mai dura. Apoi poti umple rezervorul cu un amestec de apa si solutie speciala pentru rezervoare de apa. Dupa care, cand deschizi robinetele, apa cu detergent va curge prin instalatie. La final se limpezeste bine.

Curatare rezervor apa uzata

Curatand in mod regulat rezervorul de apa uzata, se previn mirosurile neplacute. Rezervorul de apa uzata poate fi curatat cu solutie de curatare (exista suficient de multe produse pe piata), lasat sa se inmoaie mizeria pentru un timp, dupa care, clatit cu apa curata, va fi din nou ca nou in cel mai scurt timp.

Curatare exterior

Verifica exteriorul rulotei pentru semne de rugina sau deteriorari provocate de intemperii, cum ar fi vopsea decojita sau caroserie corodata. De asemenea, este bine sa indepartezi eventualele depuneri verzi printr-o curatare amanuntita. Afla cum poti face asta, accesand articolul din site, intitulat metode spalare si curatare rulota

Curatare cort rulota

Un ultim punct important de verificat in timpul procesului de intretinere a rulotei este cortul sau copertina (terasa). Desfasoara-l si verifica daca exista cumva mucegai, praf sau murdarie. Aceste lucruri pot afecta considerabil materialul si exista varianta ca o data instalat sezonul urmator, sa observi ca nu pare cortul (terasa) pe care-l stiai. Verifica cu atentie prezenta ramurilor si a frunzelor si indeparteaza-le pentru a prevenii deteriorarea. Utilizeaza o perie moale si apa calduta si curata mizeria vizibila.

Verifica vechimea anvelopelor

Deoarece, in general rulota nu parcurge multi kilometri zilnic, anvelopele nu se vor uza la fel de repede ca cele ale masinii, dar trebuie avut in vedere ca acestea imbatranesc. Sunt posibile aparitiile de fisuri, care se pot observa de regula dupa aproximativ sase ani. Sunt aspecte care determina cresterea sansei unei explozii. Asadar, verifica regulat anvelopele si daca este nevoie, inlocuieste-le cu unele noi.

Sfaturi pentru intretinere si pastrare rulota

Pentru a mentine in cat mai bune conditii starea rulotei, este indicat sa o verifici la service cel putin o data la doi ani. Pare putin deplasata aceasta optiune, dar un personal specializat poate examina trenul de rulare, suprastructura, anvelopele, sistemul electric, instalatia de gaz, sau chiar sa masoare umiditatea peretilor. Printr-o curatarea regulata si acordarea unei atentii sporite rulotei, este posibila mentinerea costurile suplimentare pentru intretinerea rulotei, cat mai mici posibil.

De final

Cel mai important lucru este sa iei in serios intretinerea rulotei tale, prin cuuratare in mod regulat si in orice caz inainte de a o parca pe termen lung. Acest lucru impiedica orice parti contaminate sa aiba timp sa patrunda in materialele rulote, fie mobila, fie componente si accesorii. Verifica in mod regulat interiorul pentru umiditate si acorda o atentie deosebita petelor de umezeala si aerului mucegait. Intotdeauna este mai bine sa previi decat sa vindeci. Si nu uita, o rulota bine intretinuta are o durata de viata mai multa si este intotdeauna mai sigura in trafic.

Sfaturi pentru intretinere si pastrare rulota

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Articole
Adauga Site
Contact